Haagse Verhuisdoos

Gemeente Den Haag presenteerde een vooruitstrevend maatregelenpakket om de vastgelopen woningmarkt in beweging te krijgen: de Haagse Verhuisdoos. Boordevol woonvoordeel.

De Haagse Verhuisdoos is gevuld met verschillende ‘verhuisvoordelen’ voor starters, doorstromers, huurders en kopers. Daardoor wordt verhuizen binnen Den Haag makkelijker en aantrekkelijker. Zo kunnen kopers van bepaalde nieuwbouwwoningen een koopsubsidie krijgen van € 10.000. Wie een sociale huurwoning verruilt voor een koopwoning of huurwoning in de vrije sector kan een verhuispremie krijgen van € 5.000.

Daarmee wil de gemeente stimuleren dat bewoners met hogere inkomens in sociale huurwoningen verhuizen naar een koopwoning of huurwoning in de vrije sector. Zo komen er meer sociale huurwoningen beschikbaar voor mensen met een lager inkomen. Ook kleine huishoudens die een grote sociale huurwoning inruilen voor een kleinere woning kunnen een verhuispremie krijgen van € 5.000. Andere ‘verhuisvoordelen’ uit de Haagse Verhuisdoos zijn 4 maanden geen hypotheekrente betalen, korting op de courtage van een aankoopmakelaar en verhuishulp van een wooncoach.

De Haagse Verhuisdoos is een initiatief van gemeente Den Haag, de woningcoproraties Vestia, Staedion en HaagWonen, Rabobank Den Haag en omgeving, NVM Haaglanden en Stichting Promotie Wonen Den Haag. Samen willen zij verhuizen in (of naar) Den Haag aantrekkelijker maken.

HBMEO ontwikkelde het campagneconcept de “Haagse Verhuisdoos”, realiseerde de communicatie(middelen) en is nauw betrokken bij de PR.

www.wonenindenhaag.nl


loading..