Taste of Gin

Om de verschillen tussen een aantal premium-gins te laten proeven presenteert het GINformatiecentrum een exclusief GIN Tasting Pakket. Stem via Facebook op jouw favoriete gin en maak kans op dit prachtige pakket dat niet in de winkel te koop is.

WIN DIT GIN-PAKKET
In het New York of Barcelona word je uitgelachen als je een ‘gin-tonic’ bestelt in plaats van een Bombay Sapphire-Fever Tree of een Beefeater-Fentiman’s. Ook in Nederland kiezen we steeds bewuster voor ons favoriete merk. Wat is jouw favoriete gin? Breng je stem uit via de Facebook-pagina van het GINformatiecentrum en maak kans op dit exclusieve GIN Tasting Pakket.

Gin & Tonic
Niemand kan er meer omheen. De internationale mix Gin & Tonic verovert ook Nederland. Sommige cocktailbars
hebben zelfs een speciaal Gin & Tonic-menu en laten zien dat er verschillende smaken en stijlen gins en tonics zijn. “Gin
is in,” bevestigen trendwatchers en bartenders, en roepen deze gedistilleerde drank uit tot dé dranktrend van 2012.

Soorten Gin
Er zijn verschillende soorten gin: Distilled Gin (of Dry Gin), Compound Gin, Old Tom gin en London Dry Gin. Verreweg de bekendste is London Dry Gin. Londen Dry is een kwalificatie die staat voor een eenmalige distillatie waarin alle ingrediënten worden meegedistilleerd. Daarnaast is het enige ingrediënt dat na de distillatie mag worden toegevoegd water. Voorbeelden van deze gin zijn Bombay Sapphire en No. 3 Gin. Edinburgh Gin gaat als Schotse Dry Gin na de distillatie een stapje verder door extra kruiden toe te voegen.

Bombay Sapphire
Bombay Sapphire is een perfect mixbare gin. De jeneverbes is bij deze aromatische gin minder dominant in de smaak dan bij klassieke gins. Bombay Sapphire wordt gemaakt met 10 botanische kruiden: jeneverbessen, zoethout, amandelen, citroenschil, iriswortel, engelwortel, koriander, kassiebast, staartpeper en malaguenapeper. Deze kruiden zorgen voor een delicate, licht-fruitige smaak.

No. 3 Gin
No.3 is een traditionele London Dry Gin die het originele recept van Berry Bros. & Rudd (Londens oudste wijn- en gedistilleerd-handelaren) nieuw leven inblaast. No.3 refereert aan het adres van de familie in de St. James Street in Londen. De smaak start met de krachtige jeneverbes, het frisse van sinaasappels, kardemom met zijn warmte en pit en koriander met het peperige en citruskarakter.

Edinburgh Gin
Op de neus ruikt de gin fris en clean met een hint van dennenappel, een smaak van citrusfruit en jeneverbes, een krachtige textuur en een gemberachtige pittigheid. Edinburgh Gin is een nieuwe kwalitatieve speler op de ginmarkt. De in de Schotse koperketel ‘Jenny’ gestookte Edinburgh Gin is een eerbetoon aan oude tijden, toen de stad het centrum van distilleerexpertise was.

Fever Tree
Fever Tree is een lijn van premium frisdranken, ontworpen om te combineren met kwalitatieve spirits. Fever Tree gebruikt uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Deze ‘award winning’ frisdranken zijn subtiel en gebalanceerd met net de juiste portie koolzuur. ‘Premium Indian Tonic Water’ wordt gemaakt met echte kinine en gezoet met rietsuiker.

www.GINformatiecentrum.nl

HBMEO verzorgt de algemene marketing en PR van gin via het GINformatiecentrum

 


loading..