Fleur du Cap is een brand, een merkwijn, die wordt gemaakt door Bergkelder. In de Fleur du Cap-range zijn zowel de kenmerken van de druif als van de herkomst te herkennen. Deze droge, milde, volle Chardonnay toont alles wat van een houtgelagerde Zuid-Afrikaanse Chardonnay verwacht wordt. In de geur komen aroma’s van mango, fris citrusfruit en vanille gecombineerd. In de smaak worden die aangevuld door tonen van karamel, kokos en noten. De volle wijn heeft een lange, opwekkende afdronk. Een witte wijn die goed past bij vis en kip in saus.

Alcoholpercentage: 14%

Land: Zuid-Afrika

Ligging wijngaard: Fleur du Cap is een brand, een merkwijn, die gemaakt wordt door Bergkelder. Het wijnhuis Bergkelder is letterlijk een kelder die voor een deel in Stellenbosch’s Papegaaiberg in ingebouwd. Bergkelder haalt zijn druiven uit verschillende ‘districts’ en ‘wards’ uit de buurt van Stellenbosch.

Regio: Stellenbosch

Wijnhuis: Fleur du Cap

Wijnkaart omschrijving: Een droge, milde, volle Chardonnay met aroma’s van tropische vruchten, vanille, kokos en karamel en een frisse afdronk.

Wijn/Spijs combinatie: Deze volle Chardonnay met frisse afdronk past bij gebakken vis, bij vis en gevogelte in saus, risotto met schaal- en schelpdieren of gevogelte, pittig-pikante pastaschotels en ook bij pittige kaas met een romige structuur.

Druivenras: chardonnay

Jaar: 2016

Deze wijn is verkrijgbaar bijĀ Oud Reuchlin & Boelen