Independent Hotel Show Amsterdam uitgesteld

Vanwege de snelle ontwikkelingen rond het Corona-virus wordt de tweede Independent Hotel Show Amsterdam uitgesteld tot 24/25 juni. Het evenement zou plaatsvinden op 17 en 18 maart, maar door de snelle groei van het aantal COVID-19 (Coronavirus)-gevallen in heel Nederland en door de aankondiging dat COVID-19 nu wordt bestempeld als een pandemie, heeft de organisatie de moeilijke beslissing genomen om het evenement uit te stellen.

‘De gezondheid en veiligheid van onze exposanten, bezoekers en personeel staan voorop en daarom hebben we vanmorgen besloten het evenement uit te stellen tot juni,’ zegt Mieke Berkers van de Independent Hotel Show. ‘De daadwerkelijke en verwachte effecten van Coronavirus worden nu duidelijk en het klimaat waarin we opereren verandert met de minuut. Luisterend naar de World Health Organization (WHO) en het advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), kunnen we helaas niets anders dan evenement uit te stellen tot later in het jaar. We hopen dat de effecten van het visus dan zijn verdwenen.’

De Independent Hotel Show Amsterdam zou volgende week voor de tweede keer plaatsvinden in RAI Amsterdam. Ongeveer 200 internationale bedrijven, gespecialiseerd in onder meer design en interieur, slaapcomfort, techniek en marketing, zouden hier de allernieuwste ontwikkelingen voor hotels presenteren. Er werden duizenden hoteliers verwacht.

De Independent Hotel Show Amsterdam laat zien wat er speelt binnen de branche en inspireert hoteliers om hun product beter, leuker en winstgevender te maken. Dit gebeurt door relevante lezingen, praktische workshops en door een selectie van merken en leveranciers, maar ook door de top van onafhankelijke hoteliers bijeen te brengen.

Independent Hotel Show

Independent Hotel Show wordt sinds 2012 georganiseerd in Londen als het enige live business-platform, dat zich volledig richt op de behoefte van luxe- en boutique-hotels. De ambitie is om de beurs wereldwijd uit te rollen. Vorig jaar mei werd de eerste European Independent Hotel Show georganiseerd in Amsterdam en op dit moment worden voorbereidingen getroffen voor de eerste Independent Hotel Show in de Verenigde Staten, in New York.