Independent Hotel Show Amsterdam

Op dinsdag 17 en woensdag 18 maart wordt voor de tweede keer de Independent Hotel Show Amsterdam georganiseerd.

Ongeveer 200 internationale bedrijven, gespecialiseerd in onder meer design en interieur, slaapcomfort, techniek en marketing, presenteren de allernieuwste ontwikkelingen voor hotels. Net als vorig jaar worden enkele duizenden hoteliers verwacht in de RAI te Amsterdam. Nederlandse en Vlaamse hoteleigenaren, hotelmanagers en hotelspecialisten op het gebied van ICT, design, HR en guest experience komen samen om kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen tijdens dit tweedaagse evenement.

Hotelindustrie is booming

Organisator Mieke Berkers: ‘De Nederlandse hotelindustrie is nog nooit zo booming geweest. Het ene nieuwe hotel na het andere opent zijn deuren, vooruitstrevende Hollandse hotelconcepten worden razendsnel internationaal uitgerold en ontwikkelingen op het gebied van techniek, design en marketing volgen elkaar in rap tempo op. Zeker kleinere en onafhankelijke hotels en hotelgroepen willen graag kennis verzamelen om sterker te staan ten opzichte van de grote ketens. Deze ketens laten zich juist weer inspireren door boutique-hotels, omdat deze soms beter lijken in te spelen op de wensen van de gast van vandaag.’

Beter, leuker, winstgevender

De Independent Hotel Show Amsterdam laat zien wat er speelt binnen de branche en inspireert hoteliers om hun product beter, leuker en winstgevender te maken. Dit gebeurt door relevante lezingen, praktische workshops en door een selectie van merken en leveranciers, maar ook door de top van onafhankelijke hoteliers bijeen te brengen. Op de twee podiums staan internationale sprekers die vertellen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie, design en marketing voor hotels. Zo legt Satyan Joshi van Google uit wat de aankoopbeslissingen van gasten beïnvloedt en vertelt Ian Millar van EHL School of Hospitality in Zwitserland hoe technologie kan worden ingezet in een mensen- en service-gedreven bedrijf.

The Concept Lab, designed by Robuust Amsterdam
The Lobby, designed by Roelfien Vos Interior Design and Architecture
The Entrance Experience, designed by Ingrid van der Veen

Innovaties

Eén van de vaste onderdelen van de Independent Hotel Show Amsterdam is The Concept Lab, designed by Robuust Amsterdam. Hier laten 15 geselecteerde, innovatieve bedrijven de allernieuwste trends zien. Van een slimme servicebel, tot een nieuwe concurrent van recensieplatform TripAdvisor, met alleen maar reviews van vrienden, van slimme sloten tot een nieuw bedrijf dat je bagage bezorgt op elke gewenste plek.

Hotelinterieur zet de trend

Eén van de andere pijlers is interior-design. Mieke Berkers: ‘Design wordt steeds belangrijker voor hotels. De nieuwe generatie gasten hecht meer waarde aan design dan een broekenpers of ijsblokjesmachine in de gang. Nieuwe hotels zetten de trend als het gaat om interieur en je ziet dat gasten hotels steeds vaker gebruiken als inspiratiebron voor thuis. Slaapkamers en badkamers worden ingericht als een hotelkamer.’ Op de Independent Hotel Show spelen interieurontwerpers een belangrijker rol. Roelfien Vos Interior Design and Architecture verantwoordelijk voor het ontwerp van de ontmoetingsplekken The Lobby en The Suite en PTMD Collection voor de Social Business Space.

Independent Hotel Show

Independent Hotel Show wordt sinds 2012 georganiseerd in Londen als het enige live business-platform, dat zich volledig richt op de behoefte van luxe- en boutique-hotels. De ambitie is om de beurs wereldwijd uit te rollen. Vorig jaar mei werd de eerste European Independent Hotel Show georganiseerd in Amsterdam en op dit moment worden voorbereidingen getroffen voor de eerste Independent Hotel Show in de Verenigde Staten, in New York.

TRENDTOURS

HBMEO organiseert trendtours tijdens de Independent Hotel Show Amsterdam. Heb je interesse? Stuur een bericht naar trends@hbmeo.com