Canei, de populaire Italiaanse frizzante uit de jaren ’70, heeft een grote metamorfose ondergaan en lanceerde deze week officieel zijn nieuwe frizzante-lijn, die aansluit op de wensen van de nieuwe generatie.

NOLO

Met de vernieuwde Frizzante Originale richt Canei zich op mensen die bewust kiezen voor NOLO: minder of geen alcohol. Voor die laatste categorie is er nu Canei 0,0% alcoholvrij. Hendra Satriasaputra, marketingmanager van Canei: ‘Mensen zijn veel meer bezig met hun gezondheid en willen naast minder alcohol ook een drankje met minder calorieën. Dit was voor Canei aanleiding om het merk helemaal opnieuw uit te vinden en een nieuwe reeks frizzantes te ontwikkelen. De nieuwe Canei (7% alcohol) bevat slechts 57,9 Kcal per 100 ml en de 0,0% 31 Kcal per 100ml. Ook de smaak van Canei is aangepast aan de wensen van de nieuwe generatie. De nieuwe frizzantes bevatten uitsluitend natuurlijke aroma’s.’

Canei

Frizzante

Canei is één van de eerste, populaire frizzantes uit Italië. ‘Frizzante’ is Italiaans voor licht-mousserend. Om een drankje op natuurlijke wijze te laten mousseren is een tweede gisting van het product nodig. Dat kan op verschillende manieren, zoals de Méthode Charmat die voor de productie van Canei wordt gebruikt. Bij deze methode vindt de tweede gisting plaats in een afgesloten druktank. Op deze manier ontstaat er een mooie, kwalitatieve bubbel. Frizzante heeft een alcoholpercentage van 5-7% en sluit daarom perfect aan bij de NOLO-trend. Ter vergelijking: spumante, die een langere vergisting ondergaat, heeft een alcoholpercentage van 10-11%.

Canei

Jaren ’70

Canei Frizzante Originale werd voor het eerst geproduceerd in 1975 door Luigi Bosca in Canelli, een stadje gelegen in de heuvels van de Piemonte, Noord-Italië. De naam kwam van Canelli, dat in het streekdialect wordt uitgesproken als ‘Canei’. Het was één van de eerste populaire frizzantes in Italië. Dit werd al heel snel opgepakt in Nederland, waar Canei uitgroeide tot een bekend frizzante-merk. Canei Frizzante Originale wordt gezien als de voorloper van de prosecco-trend die in de jaren ’90 ons land overspoelde.

Vernieuwde Canei

De vernieuwde Canei is een frisse, licht-alcoholische frizzante, gemaakt op basis van druiven uit de Piemonte, die uitsluitend natuurlijke kleuren en aroma’s bevat. De nieuwe verpakking met metallic etiket, past bij het feestelijke drinkmoment van frizzante. Het design is gebaseerd op de Italiaanse fashion en lifestyle. De mastiff, de hond uit het stadswapen van Canelli, is een belangrijk element op de fles.

Serveertips

Canei is verkrijgbaar als frizzante met 7% alcohol. Behalve de Bianco Fresco, met een vleugje vlierbloesem, is hij ook verkrijgbaar in de smaken Frutti di Bosco, Pompelmo Rosa (roze grapefruit) en Pesca Gustosa (perzik). Speciaal voor frizzante-drinkers die helemaal geen alcohol willen of kunnen drinken, is de Bianco Fresco ook verkrijgbaar in 0,0%-uitvoering. Canei Bianco Fresco wordt koud gedronken, bijvoorbeeld met citroengras en een schijfje limoen en is zeer geschikt voor cocktails. Canei is zowel verkrijgbaar in de horeca als bij diverse supermarkten.