Op maandag 26 november worden voor de twaalfde keer de Entree Awards uitgereikt.

Deze prestigieuze horecavakprijzen zijn een belangrijke graadmeter van de ontwikkelingen in deze branche. Een 21-koppige vakjury selecteert en beoordeelt de meest onderscheidende horeca-bedrijven van Nederland. In totaal zijn er elf categorieën met elk vijf genomineerden. Deze vakprijzen worden jaarlijks uitgereikt aan de meest bijzondere en mooie Nederlandse restaurants, hotels, cocktail- en koffiebars en nachtclubs die afgelopen jaar openden of restyleden. Ook wordt de prijs uitgereikt aan de Horecaondernemer van het Jaar, de Best Bartender en Best Barista van Nederland.

De genomineerden

Best Hotel Design
Bij Best Hotel Design let de jury op de originaliteit, uitstraling en functionaliteit van het design en interieur van een hotel. Het gaat hierbij om zowel de publieke ruimten als de hotelkamers.

Hotel TwentySeven @ Amsterdam
Pestana Amsterdam Riverside @ Amsterdam
Hotel Indigo The Hague – Palace Noordeinde @ Den Haag
Pillows Grand Hotel Ter Borch @ Zwolle
QO Amsterdam @ Amsterdam

Best Hotel Concept
De winnaar van het Best Hotel Concept wordt bepaald aan de hand van de originaliteit van het concept en de vertaling daarvan in het design en de styling. De jury let hierbij met name op creativiteit, het innovatieve gehalte en de doorvertaling van details in het concept.

QO Amsterdam @ Amsterdam
SWEETS hotel @ Amsterdam
Conscious Hotel Westerpark @ Amsterdam
Hotel Jakarta Amsterdam @ Amsterdam
Moxy Amsterdam Houthavens @ Amsterdam

Best Cocktailbar
De beste nieuwe cocktailbar van 2018 weet zich te onderscheiden door de perfecte balans tussen unieke, professionele service, gastheerschap, bartenders en cocktails in precies de juiste sfeer en decor.

The Beefsteak Club @ Amsterdam
Bar TwentySeven @ Amsterdam
The Five Points Bar & Drink Society @ Den Haag
Flying Dutchmen Cocktails @ Amsterdam
Juniper & Kin @ Amsterdam

Best Restaurant Design
De award voor Best Restaurant Design gaat naar het restaurant waarvan het design uitblinkt in zowel uitstraling als afwerking en waarvan het concept op een goede manier is geïntegreerd in het design en de styling. Kortom, een restaurant met karakter en een onderscheidend ontwerp.

Noble Kitchen @ Cromvoirt
The Commons Restaurant @ Maastricht
Maris Piper @ Amsterdam
De Restauratie @ Eindhoven
Cecconi’s @ Amsterdam

Best Restaurant Concept
Bij de winnaar passen f&b-aanbod, sfeer, interieur en service perfect bij het gekozen concept. Het concept past bovendien bij deze tijd, de locatie én de doelgroep die de ondernemer voor ogen heeft.

The Streetfood Club @ Utrecht
Meddens @ Hilversum
Roses by Sal @ Amsterdam
Restaurant Entrepot @ Amsterdam
Le Barrage @ Alblasserdam

Best Restyling
In de categorie Best Restyling gaat het om bestaande venues die een volledige restyling hebben ondergaan. Het nieuwe interieur past bovendien uitstekend bij het (vernieuwde) concept en is een succesvolle stap naar de toekomst. Alle ruimtes sluiten na de metamorfose nog beter op elkaar aan.

Bridges Dining & Bridges BarBistro @ Amsterdam
The Commons Restaurant Amsterdam City @ Amsterdam
De Leest @ Vaassen
Zheng @ Den Haag
Café Thomas @ Eindhoven

Best Hospitality Concept
In de categorie Best Hospitality Concept wordt gekeken naar het horecabedrijf dat een ijzersterk concept neerzet. De genomineerden zijn allemaal onderscheidend en hun idee dient als verrassende inspiratie voor de branche. Het interieur sluit vanzelfsprekend nauw aan op het concept.

The Green House @ Utrecht
Foodhallen @ Rotterdam
Soho House @ Amsterdam
Mama Kelly @ Amsterdam
De Gele Kanarie @ Rotterdam

Best Nightlife
In de categorie kijkt de jury naar nieuwe nightlife-locaties. De winnende venue heeft een onderscheidend concept, een bijpassend interieur en voegt echt iets toe aan de hedendaagse beleving en cultuur van het nachtleven in Nederland. Het interieur past bovendien bij het idee achter de club.

Now&Wow @ Rotterdam
Chin Chin Club @ Amsterdam
Duke of Tokyo @ Amsterdam
Noorderschip @ Amsterdam
Jack @ Amsterdam

Next Generation
Hoe willen de komende generaties uit eten gaan? Wat vinden ze belangrijk, naast kwaliteit van eten en drinken en sfeer? De genomineerden hebben daar allemaal een duidelijke visie op en voeren die ideeën nu al succesvol uit. Met hun vernieuwende kijk, waarbij culinaire kwaliteiten worden gecombineerd met andere elementen, zijn ze een inspiratiebron voor de hele horeca.

Chin Chin Club @ Amsterdam
212 @ Amsterdam
Bar Alt @ Amsterdam
Deliveroo Editions @ Amsterdam
4850 @ Amsterdam

Dare Devil
In de categorie Dare Devil worden gedurfde en verrassende horecaconcepten genomineerd die dienen als inspiratiebron voor de industrie. De initiatiefnemers van deze concepten zijn eigenwijs, durven een risico te nemen en kijken buiten de gebaande paden.

Orangerie De Pol @ Doetinchem
DeDAKKAS @ Haarlem
EVE @ Tilburg
Pannenkoekfabrique Het Ketelhuis @ Tilburg
Héroine @ Rotterdam

Best Coffee Concept
Nog steeds maakt koffie een grote groei door. In deze categorie beoordeelt de jury nieuwe koffiebars én horecabedrijven die koffie perfect integreren in hun concept. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van de producten, de kennis van de barista, het concept en uitstraling van de venue.

Back to Black @ Amsterdam
4850 @ Amsterdam
Harvest Coffee Brewers @ Rotterdam
Blend One @ Voorburg
Public Space @ Amsterdam

 

QO

Entree Awards

De uitreiking van de Entree Awards 2018 vindt plaats op maandag 26 november, tijdens een avondvullende show. Kijk voor meer informatie op EntreeAwards.nl.