Officiële start feestverlichtingsseizoen 2018

Op vrijdag 26 oktober werd in Amsterdam voor het eerst de start van het feestverlichtingsseizoen gevierd. Onder meer hotels, vervoersorganisaties, musea en winkelstraten bundelden hun krachten en ontstaken symbolisch de feestverlichting door de hele stad.

Symbolische handeling

De eerste keer werd met een symbolische handeling de festive lighting door de hele stad tegelijk aangestoken. Dit gebeurde onder meer door het tegelijk ontsteken van lichtbundels bij DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station, Hotel De L’Europe, NEMO Science Museum, Blue Boat Company, Holland Casino, Stromma Netherlands, De Hallen, Rembrandtplein, Dam tot Stopera, de Haarlemmerbuurt en in de A’DAM Toren. De lichtbundels verlichtten tegelijkertijd de hemel boven de hoofdstad. Het is de bedoeling dat vanaf volgend jaar alle feestverlichting door de hele stad op hetzelfde moment wordt aangestoken om daarmee de feestsfeer in de stad gezamenlijk te versterken.

 

Switch-on party’s

Festive lighting wordt steeds belangrijker als citymarketinginstrument. Wereldwijd schenken hotels, prominente gebouwen, stations en warenhuizen steeds meer aandacht aan hun feestelijke verlichting tijdens de donkere dagen. Ook organiseren bedrijven switch-on party’s om de officiële start van het feestseizoen te vieren. Door de verlichting in de hele stad op één vaste datum aan te steken, krijgt de start van het feestseizoen nog meer aandacht.

 

Avontuur

De eerste editie van Switch-on Amsterdam vond plaats bij A’DAM&Co in de A’DAM Toren. Initiatiefnemer van dit evenement is Avontuur-Blachere NL, specialist op het gebied van feestverlichting en kerstdecoratie.