De eerste evenementen van Hotelnacht 2018 zijn bekend. Het belooft een veelzijdig vakantieweekend te worden vol culturele, creatieve en culinaire feestjes.
Hotelfeestjes
Op 13 januari vindt voor de zesde keer Hotelnacht plaats. Tijdens dit weekend openen de meest bijzondere hotels van Amsterdam de deuren voor hun stadsgenoten. Niet alleen kunnen
locals voor een bijzonder tarief slapen in prachtige hotels als Conservatorium, Seven one Seven of Hyatt Regency, The Student Hotel of het pop-up hotel in de Bijlmerbajes. Ook kunnen zij op zaterdag en zondag naar tientallen bijzondere hotelfeestjes.

Luchtkastelen
Zo verandert art’otel tijdens Hotelnacht in air’otel met luchtkastelen, air hockey, een lekker luchtje, bellen blazen en heel veel bubbels. Of wat dacht je van een Lavish Party bij Pulitzer, geheel in de stijl van de Roaring 20’s? Zoals elk jaar organiseert INK Hotel de populaire Big Winners Quiz. Leer alles over chardonnay tijdens de speed-tasting in de collegebanken van het Auditorium van Generator Hotel.

Wild Ride
Je hoeft dit weekend niet stil te zitten. Je kunt tango leren dansen in het Conservatorium Hotel, cocktails leren maken door Tess Posthumus in hotelbar The Tailor, naar een jaren-’70 roller skate party in de Koepelkerk van het Renaissance Hotel of dansen bij Ecomama of plaatsnemen op de Wild Ride in het hotelbed op het dakterras van SkyLounge Amsterdam.
1001 Nacht
Voor de cultuurminnende mens is er ook voldoende te beleven. Lloyd Hotel & Cultural Embassy wordt omgetoverd in de sferen van 1001 nacht, met
spoken word en muziek. Schrijfster Nina Polak draagt voor in het Ambassade Hotel en er is jazz in het Park Plaza Victoria Hotel. Op zondag gaat het programma door met een Extreem Sweet Sunday in het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky en Morning After Mimosa’s bij Café Stock van The Exchange.

Hotelnachtdiners

Michelin-restaurant Vermeer opent na middernacht een pop-up Döner Vermeer met Kebab en Champagne. Je kunt naar een walking dinner in het prachtige Amrâth, waarbij elke gang in een andere ruimte wordt geserveerd. Of je kunt lekker snert eten bij Freddy’s in Hotel De L’Europe. Ook zijn er Afternoon Tea’s bij onder meer NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky.

Toeristje spelen

Voor de hotelfeestjes zijn losse Hotelnacht Tickets te koop. Voor sommige evenementen, zoals brunches en diners moet gereserveerd worden en/of zijn er bijkomende kosten. Ook kun je toeristje spelen in eigen stad met onder meer een rondvaart door Blue Boat Company, een bezoek aan het Stedelijk Museum of het Concertgebouw of een Bike Tour door Amsterdam onder leiding van Yays.
Voor het actuele programma, kijk op www.hotelnacht.nl