Het merk Wine from Moldova is ontwikkeld om Moldavië als wijnland op de kaart te zetten en de economie van dit Europese land uit het slop te halen.

Wijntoerisme
Moldavië is het armste land van Europa. Om de lokale economie te ondersteunen is een opvallend wijnmerk gecreëerd, dat in het land zelf wordt geproduceerd. De wijn is bedoeld voor de Europese markt en moet Moldavië op de kaart zetten als nieuwe toeristische (wijn)bestemming.

Wijn als ambassadeur
De betaalbare kwaliteitswijn is bedacht als ambassadeur voor het Oost-Europese land en is vanaf nu verkrijgbaar. Wine from Moldova zit in een opvallende fles die is geïnspireerd op lokale motieven en folklore en de verbinding tussen mensen symboliseert.

 

Wine from Moldova
De wijn is een blend van de lokale druif Fetească Neagră en bekende internationale druiven, die eveneens in Moldavië worden gekweekt. De wijn wordt in samenwerking met een team van internationale wijnspecialisten gemaakt op Asconi Estate, een wijnbedrijf die de eeuwenoude Moldavische wijntradities combineert met moderne technieken.

De rode wijn heeft een hint van fris rood fruit, kruiden en subtiele houttonen. Hij is rijk en zacht van smaak en heeft een lange afdronk. De zwarte aarde zorgt voor een fris karakter en minerale tonen. Volgend jaar wordt er ook een witte variant gepresenteerd.

Wijntraditie van meer dan 4.000 jaar
Moldavië is van oudsher een echt wijnland. Het ligt op dezelfde breedtegraad als Frankrijk en heeft een vergelijkbaar landklimaat als Oost-Frankrijk. Het land heeft een wijntraditie van meer dan 4.000 jaar. De Russische Tsaren lieten hier al hun wijnen maken.

Het concept voor Wine from Moldova is ontwikkeld door HBMEO in samenwerking met internationale wijnmakers.

www.winefrommoldova.com