Wijnbedrijf Ruffino heeft de perfecte mix gevonden tussen vernieuwing en traditie. Het begon in 1877 toen de mannen Ilario en Leopoldo Ruffino samen een wijnbedrijf begonnen. Zij zagen in Toscane de ideale omgeving voor het maken van wijn en hebben de basis gelegd voor één van de meest bekende en geliefde Italiaanse wijngaarden in de wereld. Libaio is een strogele wijn met groene accenten. Het bouquet is fris en complex met delicate geuren van zomerbloemen, aangevuld met levendige, fruitige aroma’s van citrusvruchten, Golden Delicious appels en een subtiele toon van salie. De smaak is fris, droog en schitterend in balans. De afdronk is lang en knisperend.

Alcoholpercentage: 12.5%

Land: Italië

Ligging wijngaard: Libaio wordt geproduceerd op Ruffino’s ‘Castelvecchio Estate’, een historisch landgoed in het hart van Chianti Classico in de gemeente San Gimignano. Deze wijngaard heeft een uitstekend microklimaat en de ideale omstandigheden om de gebruikte druivensoorten tot volle wasdom te doen komen.

Regio: Toscane

Wijnhuis: Ruffino

Wijnkaart omschrijving: Speelse en plezierige wijn met in de neus een lichte vanilletoon, afgerond met een lekkere, volle en ook fruitige smaak.

Wijn/Spijs combinatie: Libaio is verrukkelijk bij antipasti, gevogelte, zeevisgerechten en pasta’s met romige sauzen.

Druivenras: chardonnay

Jaar: 2015

Deze wijn is verkrijgbaar bij Oud Reuchlin & Boelen