Champagne Taittinger behoort tot de grote internationale merken (Grandes Marques) van de champagnestreek. In 1734 heeft Jacques Fourneaux het champagnehuis opgericht en is daarmee één van de oudste champagne handelshuizen in de Champagne. In 1932 heeft Pierre Taittinger het huis overgenomen en is het de naam Taittinger gaan voeren. Onder leiding van de heer Pierre Emmanuel Taittinger, dochter Vitalie en zoon Clovis is het champagnehuis het enige familiebedrijf in de Champagne van dit formaat. De druiven voor deze prestigieuze Champagne zijn uitsluitend van het nobele Chardonnay-ras en komen van de beste wijngaarden van de streek die men Cote de Blancs noemt. Een gerijpte Champagne met een intense en verfijnde smaak.

Alcoholpercentage: 12.5%

Land: Frankrijk

Ligging wijngaard: Het is een assemblage van Grands Crus uit de Côte des Blancs. Alleen de wijnen van de eerste persing worden gebruikt.

Regio: Champagne

Wijnhuis: Champagne Taittinger

Wijnkaart omschrijving: De Comtes de Champagne Blanc de Blancs is een top cuvee. Een intense en verfijnde smaak met complexe aroma’s van vanille, meidoorn en linde.

Wijn/Spijs combinatie: Een schitterend aperitief.

Druivenras: chardonnay cote de blancs

Jaar: 2006

Deze wijn is verkrijgbaar via Oud Reuchlin & Boelen