DE ULTIEME VAKANTIE IN EIGEN STAD

De Mastercard Hotelnacht bestaat tien jaar en viert dit op 14 en 15 januari met een feestelijk programma dat helemaal in het teken staat van ontmoetingen.

ONTMOETINGEN

Nieuwe mensen leren kennen kan tijdens een van de vele culinaire, creatieve en culturele feestjes die de hotels dit weekend organiseren. Zo kunnen mensen elkaar ontmoeten bij de Mastercard ContactBar bij Hotel Casa en samen genieten van een voorproefje van het Holland Festival dat later dit jaar plaatsvindt. Ook de Plant Market en de huiskamer-experience bij Hotel Jakarta zijn perfecte ontmoetingsplekken. Hotel 717 organiseert een stijlvolle afternoon-tea in hun geheel vernieuwde hotel. Het eveneens vernieuwde Anantara Grand Hotel Krasnapolsky serveert Amsterdamse cocktails in Bar The Tailor. Soul-liefhebbers komen aan hun trekken bij Mokum Soul in het Hard Rock Hotel Amsterdam American.

TACO’S & TEQUILA

Ook zijn er weer verschillende feestjes, zoals de Mexican party ‘Taco’s & Tequila’ bij Kimpton De Witt. Het Conservatorium Hotel gaat een eenmalige samenwerking aan met CafĂ© Nol en organiseert een ultieme Jordanese kroegavond, compleet met volkszanger en een pikketanussie, in Taiko Bar. Dansen kan bij de Red Light Night Out bij art’otel, onder het genot van street-art en Aziatisch-Portugese bites. Voor mensen die liever incognito uitgaan is er de Night of the Masquerade bij Pulitzer Bar. De avond afsluiten kan bij de Neon Party in SkyLounge Amsterdam.

OMAKASE

Ook organiseren de hotels speciale diners en brunches. Zo geeft Okura een sneak preview van hun omakase-beleving van de nieuwe Yamazoto Counter en wordt Carstens in het Park Plaza Victoria omgebouwd tot een snackbar, met kip in een krokante hoofdrol. Daarnaast kunnen Hotelnacht-deelnemers bij Restaurant Vermeer terecht voor een Hotelnacht-menu en zorgt meesterchef Chris Naylor voor Snack Hijacks tijdens verschillende hotelfeestjes. De volgende dag kun je bijkomen tijdens de Hangover-brunch bij Celia, het restaurant van Kimpton De Witt.

GIVEME5

Tijdens de Mastercard Hotelnacht is er speciale aandacht voor het project GiveMe5. Hotels wordt gevraagd om vijf kamers ter beschikking te stellen voor economisch daklozen. Een verblijf van drie tot zes maanden stelt hen in staat om bij te komen van het leven op straat en door te stromen naar werk en huisvesting. Mastercard en Hotelnacht dragen dit doel een warm hart toe.

MASTERCARD HOTELNACHT

De ticketverkoop voor de Mastercard Hotelnacht is inmiddels van start gegaan. Het voorlopige programma is te vinden in de nieuwe app en wordt nog verder uitgebreid. De Mastercard Hotelnacht werd in 2013 voor het eerst georganiseerd en is uitgegroeid tot het bekendste hotelfestival. Naast de feestjes in de verschillende hotels blijven veel Amsterdammers slapen in de deelnemende hotels en ervaren zo hoe het is om op vakantie te zijn in eigen stad. Mastercard is voor de derde keer hoofdpartner van de Hotelnacht om culturele en culinaire ervaringen te bieden die Priceless zijn.

Download de app voor het volledige programma.