Leoncio Arizú werd in 1883 in Spanje geboren. Hij trok op jonge leeftijd naar Argentinië en plantte aan het begin van de twintigste eeuw zijn eerste wijnstokken in Lujan de Cuyo. In en rondom deze plaats ten zuiden van de Argentijnse wijnhoofdstad Mendoza werkt de familie Arizú nog steeds. Hun wijnen worden wereldwijd onder de naam Luigi Bosca verkocht. Finca Los Nobles is de naam van de wijngaard en de ‘wijnboerderij’, finca. Hier groeien de chardonnay druiven voor deze volle, goudgele wijn. Aroma’s van tropische vruchten als mango en ananas worden afgewisseld door honing en vanille. De wijn rijpt een jaar op kleine vaten van Frans eikenhout. Deze krachtige, zachte, geurige wijn komt bij zalm en andere volle vissoorten en gevogelte uitstekend tot zijn recht.

Alcohol percentage: 13%

Land: Argentinië

Ligging wijngaard: Los Nobles is de naam van de wijngaard en de wijnboerderij, finca, waar deze Chardonnay vandaan komt. De druiven groeien 1050 meter boven zeeniveau. De kalkrijke granietbodem zorgt voor complexiteit, kracht en een lange afdronk.

Regio: Luján de Cujo, Mendoza

Wijnhuis: Luigi Bosca

Wijnkaart omschrijving: Een volle, goudgele Chardonnay met aroma’s van mango, ananas en honing. Een krachtige, zachte, complexe dinerwijn.

Wijn/Spijs combinatie: Zalm en andere stevige vissoorten in saus, gebakken kabeljauw, gebraden gevogelte, gevulde kip en kalkoen uit de oven, paddestoelragout, risotto met paddestoelen, pasta met truffel

Druivenras: chardonnay

Jaar: 2016

Deze wijn is verkrijgbaar via Oud Reuchlin & Boelen