Home Suite Home

Nu de zomervakanties gecanceld worden, zit maar één ding op: vakantie in eigen huis. Gelukkig is er al een tijdje een interieurtrend gaande: The Suite Life. We maken van ons huis, en dan met name de badkamer en slaapkamer, een luxe hotelsuite. Hospitality-trendwatcher Vincent van Dijk geeft tien tips hoe jij van je huis een heerlijke hotelkamer kunt maken.

1. Rust

Het begint met het opruimen van je slaapkamer en badkamer. Gooi overbodige spullen weg en berg je spullen weg uit het zicht. Een paar items, zoals een goed kunstwerk en een paar boeken zijn voldoende om de slaapkamer te decoreren als een luxe suite. Zorg ook dat alle badkamer-artikelen zijn opgeborgen in een kastje en verberg de wasmand. En zorg dat je dagelijks de badkamer en slaapkamer even schoonmaakt, want een fijne hotelkamer is altijd proper.

Tip: bekijk de aanstekelijke opruimtips van Marie Kondo op Netflix.

2. Luxe care-producten

Zet je in de badkamer een aantal care-producten neer van hetzelfde kwaliteitsmerk, zowel in de douche als bij de wastafel en in het toilet. Shampoo, body-soap & -lotion, maar bijvoorbeeld ook roomspray en/of geurkaarsen van hetzelfde merk. Dit zorgt voor het ultieme hotelgevoel. Gebruik milieuvriendelijke navulverpakkingen, zoals je die ook in steeds meer hotels ziet, in plaats van de milieu-onvriendelijke miniatuurtjes.

Tip: bestel het Amsterdamse merk Marie-Stella-Maris online.

3. Fluffy handdoeken

Zorg voor een serie handdoeken van hetzelfde merk, in dezelfde kleur. Van groot tot klein: van luxe badhanddoek tot washcloth. Dit zorgt voor meer rust en het ultieme hotelgevoel. Leg ze neer op een stapeltje of maak stijlvolle rolletjes. En vergeet niet om twee bijpassende badjassen op te hangen, want een hotelkamer zonder badjas is geen hotelkamer.

4. Douche-wc

Maak van je toilet en badkamer een mini-wellness door een douche-wc te laten installeren. Dit maakt van je toiletbezoek een weldadige experience. WC-papier is niet meer nodig: laat je lekker schoonspoelen door een ingebouwde douche en daarna heerlijk droogblazen. In een goeie douche-wc zit oriëntatieverlichting ingebouwd, zodat je je partner niet wakker maakt, als je ’s nachts naar het toilet gaat.

Tip: neem een douche-wc van Geberit.

5. Verstelbare boxspring

In een hotelkamer is het bed het centrale element. Zorg dat je niet alleen een goede matras hebt, maar ook een verstelbare bedbodem. Dat zorgt voor een gevoel van meer luxe en zorgt dat je lekker in bed TV kunt kijken of eten. Breng onder je bed verlichting aan met een bewegingssensor, zodat dit automatisch aanspringt, als je ’s nachts naar het toilet moet of ’s nachts trek krijgt in een glas wijn.

Tip: bestel een boxspring van Auping met smart bed-base en bestuur je bed met je smartphone.

6. Goed beddengoed

Zorg voor luxe beddengoed. Liefst in de kleur wit, maar in ieder geval effen. Dit zorgt voor een gevoel van rust en luxe. Leg een extra paar hoofdkussens op het bed en sierkussens en een bedloper/bedsprei in dezelfde kleuren, dan krijg je helemaal het ultieme hotelgevoel.Vouw het dekbed om de matras om het strak te krijgen en leg daarop de kussens.

Tip: luxe hotel-linnen? Steeds meer hotels verkoopt dit online. Zoals Pulitzer Amsterdam.

7. Minibar

Het fijnste van een hotel is dat je de kamer niet uit hoeft om een drankje te halen. Zet in je slaapkamer een mini-koelkastje neer met daarin een fles champagne, flesjes water, wat softdrinks en miniatuurtjes. Nog handiger is een pre-packed cocktailpakket, zodat je in een handomdraai je favoriete cocktail maakt. En zet ook een flesje mineraalwater op de bedtafeltjes en maak het zo nu en dan extra feestelijk met een flesje champagne.

Tip: bestel de cocktails van MiniBarBox voor thuis.

8. Roomservice

Je bent op vakantie, dus je hoeft niet zelf de keuken in te duiken. Tegenwoordig kun je alles bestellen via delivery-bedrijven. Van een heerlijk ontbijtje tot een brunch, een fles wijn of een uitgebreide avondmaaltijd.

Tip: voor de beste bezorgrestaurants, kijk op Deliveroo.nl

9. Beeld & geluid

Zorg voor een fijn, rustgevend muziekje. Met een Google Home kun je de bedkamer en slaapkamer vullen met ontspannende muziek, wat zorgt dat je heerlijk ontspannen kunt douchen of badderen. Hang aan het voeteneinde een televisiescherm op, zodat je vanuit bed kunt genieten van een fijne film.

10. Koffie & thee

Wat is er lekkerder dan ’s morgens wakker worden met een fijn kopje koffie of thee op bed? Zorg dat je een fijne (n)espresso-machine en waterkoker in je slaapkamer zet met op een dienblaadje kopjes, theezakjes van een fijn werk en koffiecups.