Het is vandaag een jaar geleden dat Lotte Wolf plotseling overleed. Om de herinneringen aan de gedreven sommelier en wijnmaakster levend te houden, lanceert de WineWolf Foundation de Lotte Wolf Dag en opent een tijdelijke wijnbar haar deuren.

Lotte Wolf Dag

De Lotte Wolf Dag bestaat uit verschillende onderdelen: een besloten tasting van de lievelings- en eigen wijnen van Lotte en een besloten lunch in restaurant Bridges, met gerechten van en door een aantal chefs waar ze mee heeft gewerkt: Sergio Herman, Syrco Bakker, Andrès Delpeut en Pascal Duvivier. Ook wordt op deze dag een award uitgereikt: de WineWolf, een nieuwe prijs voor een jong, vrouwelijk wijntalent. Tevens wordt er een tijdelijke wijnbar geopend.

Weinerei WOLF

Aan de vooravond van de Lotte Wolf Dag, op zondag 6 oktober, opent de one-day wijnbar WOLF zijn deuren in Sofitel Legend The Grand Amsterdam. In dit iconische luxe vijfsterrenhotel was Lotte de laatste jaren werkzaam als wine-director. De wijnbar is een ‘Weinerei’ naar Berlijns model, waar de gasten, naar eigen inschatting, achteraf afrekenen op basis van het aantal glazen dat zij hebben genuttigd. In Weinerei WOLF kunnen de wijnen worden geproefd die Lotte Wolf maakte onder de naam Lotte Wolf: Touch of Dutch.

Weinerei WOLF is voor iedereen toegankelijk. De wijnbar is geopend op zondag 6 en maandag 7 oktober van 16 tot 22 uur.

WineWolf Foundation

De Lotte Wolf Dag is een initiatief van de WineWolf Foundation, die is opgericht om in Lottes geest wijnen te kunnen maken en activiteiten te organiseren die Lotte belangrijk vond.

Credits header-foto: De Nieuwe Garde KRO-NCRV