De behoefte van de reiziger verandert in rap tempo. Hij geeft bewust geld uit, kiest vaker voor kwaliteit en wil verrast worden met service op maat. MiniBarBox speelt in op deze trends.

Bewuster consumeren
De consument is bereid om meer geld uit te geven aan kwalitatieve dranken. Dit past binnen het beeld van ‘bewuster consumeren’ en zien we ook terug terug in de travel- en hospitality-industrie. Bijvoorbeeld in minibars van hotels en aan boord van airlines. Dat je budget slaapt of economy reist, wil namelijk niet zeggen dat je geen geld wilt besteden aan kwalitatieve wijnen en andere dranken.

Unboxing
MiniBarBox ontwikkelt voorverpakte, hoogwaardige experiences: boxen met verrassende aperitieven, cocktails, wijnen en digestieven en bijpassende bites, die aansluiten bij de persoonlijke smaak van een reiziger die een box aan boord koopt of van tevoren kan bestellen. De verpakking is een belangrijk onderdeel van de ervaring. Unboxing van MiniBarBox maakt de consument bovendien bewuster van de kwalitatieve ingrediënten en bereidingswijze van de cocktail.

 

Travel-segment
Customization, inspelen op de persoonlijke behoefte van de reiziger, is ook een belangrijke trend. Dit jaar introduceert MiniBarBox een nieuwe cocktail-range voor het travel-segment: de Gin&Tonic, Mojito, Cosmopolitan en Margarita. Zorgvuldig samengestelde make-it-your-own belevingen, met een kwaliteitscocktail die je dus zelf shaket en ook nog eens naar eigen believen kan verfijnen met de speciaal geselecteerde botanicals.

Single-servings
Daarnaast heeft MiniBarBox een eigen lijn met topwijnen en bijpassende snacks, die aansluit bij de trend wine-by-the-glass, voor reizigers die bij een onboard meal een kwalitatieve wijn willen drinken. MiniBarBox biedt aantrekkelijke single servings van niveau, een heerlijke Grand Cru of een award-winning Sauternes voor bij je dessert. Deze kun je aan boord kopen of pre-order bestellen op het moment dat je boekt of online incheckt.

Out of the box
Dit soort totaalbelevingen scoort goed in de luchtvaartindustrie, bijvoorbeeld bij de vooruitstrevende en sterk groeiende maatschappij Norwegian. Ook binnen de hospitalitybranche zie je de trend van eigen retail-formules, zoals smaakmakende shops of kiosken en andere vervangers van de minibar, maar dan met kwalitatieve en originele producten.