Op 22 april start een podcast over champagne. Liefhebber en journalist Liesbeth Rasker en kenner Bob Bron duiken tijdens een vijfdelige serie in de wereld van deze prestigedrank. Waar komen bubbels vandaan? is de eerste Nederlandse podcastserie over champagne.

Wie ontdekte champagne, waarom werd deze wijn een luxeproduct, waarom wordt in Hollywood-films altijd gezegd: ‘I’m tasting the stars’, werkt zo’n zilveren lepeltje nou echt om de bubbels in de fles te houden en wie was madame Clicquot? Op dit soort vragen krijg je antwoord, tijdens de leerzame gesprekken tussen een kenner en een ervaringsdeskundige.

Kilometerslange champagnekelders

Podcastmaakster Liesbeth Rasker praat met Bob Bron, directeur van Moët Hennessy Nederland. Monsieur Champagne, zoals hij vaak wordt genoemd, is dé champagnekenner van Nederland, met meer dan 30 jaar kennis en ervaring op zak. Samen trekken zij door de rijke geschiedenis van champagne, de kilometerslange champagnekelders en bespreken de belangrijkste rituelen van deze bubbelwijn.

Weetjes en anekdotes

Na vijf afleveringen weet je precies hoe champagne wordt gemaakt, wanneer je deze bijzondere wijn drinkt, hoe het komt dat champagnemerken jaar in jaar uit hetzelfde smaken, waarom op de meeste flessen geen jaartal staat en waar je precies op moet letten als je champagne drinkt. Je krijgt niet alleen een goed fundament om fijnproever te worden, ook leer je voldoende weetjes en anekdotes om uit je mouw te schudden tijdens een feestelijke borrel.

Wekelijks

De Nederlandstalige podcast voor beginnende en gevorderde champagnedrinkers is een initiatief van het nieuwe platform Press for Champagne. Vanaf 22 april is de podcast Waar komen bubbels vandaan? wekelijks te beluisteren via onder meer Spotify.

www.pressforchampagne.com/podcast